Fulgi de hriscs bio 500 g Mărește

Fulgi de hrisca BIO, 500 g

Fulgii de hrisca bio se înmoaie foarte repede în lichide fierbinți, deci nu trebuiesc fierți.

Mai multe detalii

18,96 lei

Informatii Fulgi de hrisca BIO, 500 g

Cu toate că este unanim considerată cereală, hrișca este de fapt o sămânță, bogată în flavonoid-gligozidul cunoscut ca rutina. Acesta întărește și tonifiază pereții celor mai mici vase de sânge, capilarele, făcând hrișca utilă în caz de degerături și pentru fragilitatea capilarelor. De asemnea, terapeuții naturiști o recomandă pentru tratamentul venelor varicoase. Rutina este un ajutor excelent în tratamentul tensiunii arteriale mari și pentru întărirea arterelor. 

Principalii constituenți cunoscuți pentru fulgi de hrisca: proteine (acizi aminatu prețioși – histidina, arginina, lizina, cistina, triptofan); materii amilacee; materii grase; vitamina P; rutina, săruri minerale – (mai mult decât în grâu), fosfor, magneziu.

Fulgii de hriscs se înmoaie foarte repede în lichide fierbinți, deci nu trebuiesc fierți. De aceea fulgii de hrisca trebuiesc adăugați în mâncare la sfârșit (după fierberea acesteia). Se pot adăuga astfel în supe, ciorbe, mâncăruri sau în diferite deserturi cu lapte, fructe, miere. Pentru prepararea sarmalelor, ardeilor umpluți etc., fulgii de hrisca se înmoaie câteva minute în apă fierbinte apoi se amestecă compoziția care se introduce în cuptor.

Fulgii de hrisca se înmoaie în apă fierbinte timp de 3 minute. Se strecoară și se amestecă cu roșiile și condimentele date prin mixer. Opțional sosul obținut se poate căli câteva minute cu ceapă și usturoi. Se consumă la pizza, paste, cartofi la cuptor și alte preparate delicioase.

Ingrediente: fulgi de hrisca bio, din agricultură ecologică.

Detalii Fulgi de hrisca BIO, 500 g

Cantitate500 g
Certificatecologic / bio