Nuci macadamia intregi Mărește

Nuci macadamia, 125 g

Nucile Macadamia sunt cea mai sănătoasă specie de nuci din lume, pentru că au cel mai mare conținut de grăsimi mononesaturate benefice.

Mai multe detalii

20,70 lei

Informatii Nuci macadamia, 125 g

Nucile Macadamia sunt cea mai sănătoasă specie de nuci din lume, pentru că au cel mai mare conținut de grăsimi mononesaturate benefice. În plus, conțin aproximativ 22% acid palmitoleic omega-7. Sunt de asemenea o sursă importantă de proteine, calciu, potasiu, fosfor, seleniu, fier, vitamina B și fibre. Nu au colesterol și conținutul de sodiu este redus.

Originari din Australia, arbuștii de Macadamia au fost plantați pentru prima dată în scop comercial în Hawaii. Alți exportatori importanți de Macadamia din lume sunt Africa de Sud, America Centrală și Australia. Prețul ridicat al nucilor de Macadamia, dar și al uleiului ce se extrage din aceste fructe lemnoase poate fi explicat prin faptul că un arbore de acest gen rodește abia după cinci ani de când este plantat. Apoi, abia după ce trec zece ani se poate obține o producție optimă.

Un alt motiv pentru care nucile Macadamia sunt atât de scumpe este acela că ele nu pot fi decojite decât cu ajutorul unor dispozitive automatizate. Acest lucru este cauzat de faptul că nucile au o coajă deosebit de tare, care nu poate fi spartă altfel. În trecut, aborigenii se foloseau de pietre foarte mari pentru a strivi coaja tare.

În urma analizelor s-a descoperit că 100 de grame de nuci Macadamia conțin 7,9 grame de carbohidrați, 74 g de grăsimi (dintre care saturate 10 grame, monosaturate 60 de grame și polinesaturate 4 grame), 9,2 grame de proteine, 4 miligrame de vitamina E, 64 de miligrame de calciu, 2 miligrame de fier și 241 mg de fosfor. În urma acestor studii, cercetătorii din SUA afirmă că administrarea unui pumn de nuci Macadamia în fiecare zi întârzie sau chiar elimină apariția bolilor de inimă, micșorând totodată riscul îngroșării arterelor.

Ingrediente: nuci de Macadamia naturale, intregi.

Detalii Nuci macadamia, 125 g

Cantitate125 g
CertificatConvențional