Turmeric (curcuma) pulbere, BIO 130g - Deco Italia Mărește

Turmeric (curcuma) pulbere, BIO 130g

480

Turmeric (curcuma) pulbere/pudra bio este folosită drept condiment în bucatarie, pentru colorarea preparatelor și pentru a da culoare amestecurilor de condimente.

Mai multe detalii

14,50 lei

Cost transport:
Curier rapid - 14 lei
Transport gratuit pentru comenzile de minim 120 Lei!

Informatii Turmeric (curcuma) pulbere, BIO 130g

Turmericul sau curcuma aparține familiei Zingiberaceae, din care face parte și ghimbirul. În formă neprelucrată este o plantă de dimensiuni mici, originară din India, a cărei rădacină este formată din mai mulți rizomi. Din radăcina plantei se obține condimentul denumit turmeric și extractul cu uz medicinal numit curcumina.

Ingredientul activ din turmeric este curcumina, o substanță cu gust puțin amar, piperat, și miros asemănător cu muștarul. Curcumina este folosită des cu scop medicinal, pentru numeroasele ei proprietăți terapeutice.

În afară de substanța curcumina, curcuma pudra bio mai conține în concentrații mari mangan, fier și în concentrații mai reduse potasiu și vitamina B6.

Turmeric pulbere bio este folosită drept condiment în bucatarie, pentru colorarea preparatelor și pentru a da culoare amestecurilor de condimente. Turmeric (curcuma) pudra bio are o aromă minunată, lemnoasă și este folosită de mii de ani, prima dată pe post de colorant, apoi cu scop medicinal și culinar.

Turmeric pudra bio are un miros asemănător cu cel al ghimbirului, însă aroma sa bine definită este mai puternică și mai picantă. Este folosit în bucătăria Asiatică, în special, drept condiment, având un gust iute amărui, aromatic, pentru aromarea legumelor trase la tigaie sau pregătite la abur sau la cuptor, aromarea cărnii de pasăre și a preparatelor din carne de pasăre. Poate fi folosit la prepararea de curry drept colorant alimentar, dar și drept condiment.

Curcuma pudra este utilizat ca și conservant în mancăruri, în cosmetică și cu succes în medicina tradițională, dar și drept colorant pentru vopsirea hainelor.

Pudra de curcuma bio sau turmeric pulbere se poate consuma câte o jumătate de linguriță de trei ori pe zi în amestec cu suc de fructe (morcov, măr, portocale, struguri) sau legume.

Ingrediente: curcuma pudra bio (turmeric pulbere) din agricultură ecologică.

Detalii Turmeric (curcuma) pulbere, BIO 130g

Cantitate130 g
CertificatRO-ECO-008 produs ecologic (organic, eco, bio)

Recenzii

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi o recenzie

Turmeric (curcuma) pulbere, BIO 130g

Turmeric (curcuma) pulbere, BIO 130g

Turmeric (curcuma) pulbere/pudra bio este folosită drept condiment în bucatarie, pentru colorarea preparatelor și pentru a da culoare amestecurilor de condimente.

30 alte produse în aceeași categorie: